Nadziewane papryczki Jalapeno z Air Fryer
Autor: Redakcja
Przekąska, która u nas nadal jest bardzo rzadko spotykana, a która zasługuje na duży rozgłos. Te nadziewane papryczki Jalapeno skradną twoje serce. Kremowa delikatność, ser cheddar i pikantność papryczek jalapeno tworzą niesamowitą kombinację smakową, której po prostu musisz spróbować!
Ilość sztuk
10
Gotowe w:
20 min
Składniki
- 5 średnich świeżych Jalapeno
- około 120 g miękkiego serka kremowego np. Philadelphia
- ½ szklanki startego sera cheddar
- 2 łyżki posiekanej zielonej cebulki (cebula szczypiorowa)
- ½ łyżeczki czosnku w proszku
- ¼ łyżeczki soli
- ⅛ łyżeczki czarnego pieprzu
- ¼ szklanki Panko
- 1 łyżka roztopionego masła
Odkryj pikantną przyjemność dzięki naszemu przepisowi na Nadziewane Papryczki Jalapeño z Air Fryer! Te ostre przekąski łączą w sobie świeżość jalapeño z kremową delikatnością serka kremowego i bogatym smakiem ostrego sera cheddar. Dodatek posiekanej zielonej cebulki, czosnku w proszku oraz idealnie wyważonych przypraw sprawia, że każda papryczka jest małym dziełem sztuki kulinarnej. Bułka tarta Panko dodaje chrupkości, a roztopione masło jeszcze bardziej podkreśla głębię smaku. Dzięki Air Fryer przygotujesz je szybko i bez zbędnego tłuszczu.
Spróbuj tego niebanalnego połączenia i daj się porwać wyjątkowej symfonii smaków, która zadowoli zarówno miłośników pikantnych wrażeń, jak i szukających nowych kulinarnych doświadczeń. Nie czekaj, przygotuj to danie już dziś i zaskocz swoich gości wyjątkową przystawką!
Kup nasze ebooki: 26 przepisów na przekąski z aif fryer + 10 przepisów na sosy oraz Pieczywo z Air Fryer
Odkryj proste, smaczne przepisy, które zaskoczą Twoich bliskich! Kup nasze ebooki z przepisami na przepyszne przekąski, sosy oraz domowe pieczywo! Zaskocz znajomych i rodzinę pysznymi daniami z chrupiącym pieczywem!
Instrukcje
Krok 1
Przy użyciu rękawiczek lub zachowując szczególną ostrożność, przekrój papryczki jalapeno wzdłuż na pół. Użyj małej łyżeczki, aby usunąć wszystkie nasiona i błony, tworząc pustą przestrzeń w połówkach papryczek. Odstaw na bok.
Krok 2
W małej misce wymieszaj ze sobą miękki ser kremowy, ser cheddar, posiekaną zieloną cebulkę, czosnek w proszku, sól i czarny pieprz, aż składniki dokładnie się połączą. Napełnij mieszanką papryczki, używając około 1 łyżki stołowej na każdą połówkę.
Krok 3
W innym naczyniu połącz bułkę tartą Panko z roztopionym masłem i wymieszaj, aby równomiernie pokryć bułkę masłem. Maczaj część papryczek z nadzieniem serowym w bułce, aby dokładnie je pokryć.
Krok 4
Ułóż papryczki w frytkownicy w jednej warstwie i piecz w temperaturze 190 stopni Celsjusza 5 do 8 minut.
Porada:
Aby zmniejszyć ostrość, usuń nasiona i błony z jalapeños. Pozostawienie ich sprawi, że przekąski będą bardziej pikantne. Podczas pracy z papryczkami noś rękawiczki, aby uniknąć poparzenia rąk i potarcia nimi np. oczu.
Nadziewane papryczki Jalapeno z Air Fryer
Potrzebne urządzenia
- Air Fryer
Składniki
- 5 sztuk średnich świeżych Jalapeno
- 120 g miękkiego serka kremowego np. Philadelphia
- ½ szklanki startego sera cheddar
- 2 łyżki posiekanej zielonej cebulki (cebula szczypiorkowa)
- ½ łyżeczki czosnku w proszku
- ¼ łyżeczki soli
- ⅛ łyżeczki czarnego pieprzu
- ¼ szklanki Panko
- 1 łyżka roztopionego masła
Instrukcje
- Załóż rękawiczki lub bądź wyjątkowo ostrożny, kiedy będziesz rozcinał jalapeno wzdłuż na dwie części. Za pomocą małej łyżeczki wydrąż wszystkie nasiona i membrany, aby wytworzyć puste wnętrze w każdej z połówek papryczek. Następnie odłóż je na bok.
- W niewielkiej misce połącz dokładnie miękki ser kremowy, starty ser cheddar, drobno posiekaną zieloną cebulkę, czosnek w proszku, sól oraz czarny pieprz, aż uzyskasz jednolitą masę. Tą mieszanką wypełnij przygotowane połówki papryczek, stosując mniej więcej 1 łyżkę stołową na każdą z nich.
- W oddzielnym pojemniku zmieszaj bułkę tartą Panko z roztopionym masłem, tak aby bułka była równomiernie pokryta masłem. Następnie obtocz w tej mieszance część papryczek nadziewanych serem, aby całość była dokładnie pokryta panierką.
- Rozmieść papryczki w frytkownicy, układając je w pojedynczej warstwie, i piecz w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 5 do 8 minut.
0 komentarzy