Chipsy z bajgla z Air Fryer

Strona główna 5 Przekąski 5 Chipsy z bajgla z Air Fryer

Autor: Redakcja

Super sposób na szybką przekąskę, która idealnie sprawdzi się, jako dodatek do dipów np. serowych, hummusu i innych. Gotowe w dziesięć minut i zdecydowanie tańsze niż popularne sucharki chlebowe ze sklepów. Sprawdź sam!

nachos z tortilli z air fryer

Liczba porcji

2

Gotowe w:

10 minut

Składniki

    •  1 bajgiel
    • 2 łyżki oliwy
    • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    • szczypta soli i pieprzu
    Szukasz chrupiącej przekąski, ale chcesz coś nowego? Spróbuj chipsów z bajgla z frytkownicy beztłuszczowej! Potrzebujesz tylko bajgla, oliwy, czosnku granulowanego, ziół prowansalskich oraz odrobiny soli i pieprzu. Proste składniki, a efekt? Nieziemsko chrupiące chipsy, z intensywnym smakiem i aromatem, które zrobisz w mgnieniu oka.
    Idealne do dipów, jako dodatek do sałatek lub po prostu jako zdrowsza przekąska do filmu. Nie wierzysz? Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, jak łatwo możesz zaskoczyć siebie i bliskich. Niech każdy kęs przenosi Cię prosto do kulinarnego raju. Nie czekaj, odkryj smak, który pokochasz od pierwszego chrupnięcia!
    chipsy z tortilli z frytkownicy beztłuszczowej
    chipsy z tortilli z air fryer

    ZAMÓW nasze ebooki z przepisami na:
    🌯 Przekąski, 🥐 Pieczywo,
    🍰 Ciasta, 🍪 Desery

    Zachwyć swoich bliskich wyjątkowymi smakami! Sięgnij po nasze eBooki i odkryj przepisy na pyszne przekąski, chrupiące pieczywo oraz wyborne ciasta i desery!

    Instrukcje

    Krok 1
    Bajgla kroimy w plasterki i przekładamy do miski.
    Krok 2
    Plasterki polewamy dwoma łyżkami oliwy i posypujemy przyprawami. Następnie wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do frytkownicy beztłuszczowej.
    Krok 3
    Chipsy należy piec w temperaturze 200°C przez 5 minut. Pamiętaj, aby w trakcie tych 5 minut przynajmniej 2 razy zamieszczać kawałkami bajgla, aby równomiernie się upiekły.
    Krok 4

    Polecamy podawanie z dipami lub jako podstawa, na która nałożysz sos pomidorowy i np. burrate.

    dołącz do newslettera i otrzymaj darmowy ebook

    Porada:

    Jeśli lubisz mocno przyprawione to każdego chipsa możesz indywidualnie smarować mieszanką przypraw.

    chipsy z tortilli z frytkownicy beztłuszczowej

    Chipsy z bajgla z frytkownicy beztłuszczowej

    Przygotowanie 3 minuty
    Pieczenie 5 minuty
    Czas całkowity 8 minuty
    Danie Przekąska, przekąski
    Liczba porcji 2 porcje

    Potrzebne urządzenia

    • Air Fryer

    Składniki
      

    • 1 bajgiel
    • 2 łyżki oliwy
    • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    • szczypta soli i pieprzu

    Instrukcje
     

    • Kroimy bajgla w plastry i umieszczamy je w misce.
    • Pokrywamy plastry bajgli dwiema łyżkami oliwy, a potem posypujemy je mieszanką przypraw. Dokładnie mieszamy, aby każdy plaster był równomiernie przyprawiony, a następnie przenosimy je do air fryera.
    • Chipsy pieczemy na 200°C przez 5 minut. Ważne, aby co najmniej dwa razy podczas pieczenia przemieszać plasterki bajgli, aby zapewnić ich równomierne wypieczenie.
    • Sugerujemy serwowanie z różnymi sosami do maczania lub jako bazę, na której możesz umieścić sos pomidorowy i na przykład burratę.
    Słowa kluczowe chipsy chlebowe z przyprawami z frytkownicy beztłuszczowej, chipsy z bajgla, chipsy z bajgla z air fryer, chipsy z pieczywa air fryer, co zrobić ze starym pieczywem, jak wykorzystać stare pieczywo

    Inne przepisy

    Kup nasze ebooki z przepisami na:
    🌯 Przekąski, 🥐 Pieczywo,
    🍰 Ciasta, 🍪 Desery

    Zachwyć swoich bliskich wyjątkowymi smakami! Sięgnij po nasze eBooki i odkryj przepisy na pyszne przekąski, chrupiące pieczywo oraz wyborne ciasta i desery!

    Kup nasze ebooki z przepisami na:

    🌯 Przekąski, 🥐 Pieczywo,
    🍰 Ciasta, 🍪 Desery

    Kup nasze ebooki z przepisami na:

    🌯 Przekąski

    🥐 Pieczywo

    🍰 Ciasta

    🍪 Desery

    0 komentarzy

    Wyślij komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Ocena przepisu