Chipsy z bajgla z Air Fryer
Autor: Redakcja
Super sposób na szybką przekąskę, która idealnie sprawdzi się, jako dodatek do dipów np. serowych, hummusu i innych. Gotowe w dziesięć minut i zdecydowanie tańsze niż popularne sucharki chlebowe ze sklepów. Sprawdź sam!

Liczba porcji
2
Gotowe w:
10 minut
Składniki
- 1 bajgiel
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- szczypta soli i pieprzu
Szukasz chrupiącej przekąski, ale chcesz coś nowego? Spróbuj chipsów z bajgla z frytkownicy beztłuszczowej! Potrzebujesz tylko bajgla, oliwy, czosnku granulowanego, ziół prowansalskich oraz odrobiny soli i pieprzu. Proste składniki, a efekt? Nieziemsko chrupiące chipsy, z intensywnym smakiem i aromatem, które zrobisz w mgnieniu oka.
Idealne do dipów, jako dodatek do sałatek lub po prostu jako zdrowsza przekąska do filmu. Nie wierzysz? Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, jak łatwo możesz zaskoczyć siebie i bliskich. Niech każdy kęs przenosi Cię prosto do kulinarnego raju. Nie czekaj, odkryj smak, który pokochasz od pierwszego chrupnięcia!
Idealne do dipów, jako dodatek do sałatek lub po prostu jako zdrowsza przekąska do filmu. Nie wierzysz? Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, jak łatwo możesz zaskoczyć siebie i bliskich. Niech każdy kęs przenosi Cię prosto do kulinarnego raju. Nie czekaj, odkryj smak, który pokochasz od pierwszego chrupnięcia!


Instrukcje
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Krok 4

Porada:
Jeśli lubisz mocno przyprawione to każdego chipsa możesz indywidualnie smarować mieszanką przypraw.

Chipsy z bajgla z frytkownicy beztłuszczowej
Potrzebne urządzenia
- Air Fryer
Składniki
- 1 bajgiel
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- szczypta soli i pieprzu
Instrukcje
- Kroimy bajgla w plastry i umieszczamy je w misce.
- Pokrywamy plastry bajgli dwiema łyżkami oliwy, a potem posypujemy je mieszanką przypraw. Dokładnie mieszamy, aby każdy plaster był równomiernie przyprawiony, a następnie przenosimy je do air fryera.
- Chipsy pieczemy na 200°C przez 5 minut. Ważne, aby co najmniej dwa razy podczas pieczenia przemieszać plasterki bajgli, aby zapewnić ich równomierne wypieczenie.
- Sugerujemy serwowanie z różnymi sosami do maczania lub jako bazę, na której możesz umieścić sos pomidorowy i na przykład burratę.
0 komentarzy