Fajitas z Kurczakiem z Air Fryer
Autor: Redakcja
Szybki i łatwy obiad? A przy tym zdrowy i smaczny? Proszę bardzo! Fajitas z kurczaka z Air Fryer spełnia wszystkie te wymagania i z pewnością na stałe zagości w Twoim jadłospisie. Spróbuj tego przepisu i zakochaj się w kuchni meksykańskiej.

Porcje
4
Gotowe w:
25 min
Składniki
- 2 piersi z kurczaka pokrojone w paski (około 450g)
- 1 czerwona papryka pokrojona w plastry o grubości 1,5 cm
- 1 żółta papryka pokrojona w plastry o grubości 1,5 cm
- 1 zielona papryka pokrojona w plastry o grubości 1,5 cm
- 1 czerwona cebula pokrojona w ćwiartki
- 3 łyżki stołowe przyprawy do fajitas
- 1 łyżka stołowa oleju roślinnego
To danie jest nie tylko łatwe w przygotowaniu, ale również zdrowe, ponieważ wymaga użycia minimalnej ilości tłuszczu. Fajitas z kurczaka z air fryer to idealny wybór na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi. Nie czekaj, wypróbuj i daj się zachwycić niepowtarzalnym smakiem i aromatem tego wyjątkowego dania!


Instrukcje
Krok 1
Kurczaka pokrój w paski. Papryki pokrój w plastry o grubości około 1,5 cm. Cebulę pokrój w ćwiartki i rozdziel warstwy.
Krok 2
Rozgrzej Air Fryer do 200°C.
Krok 3
Skrop oliwą paski kurczaka i przypraw przyprawą do fajitas. Dobrze wymieszaj, upewniając się, że są równomiernie pokryte przyprawą. Dodaj warzywa i dobrze przypraw. Upewnij się, że wszystko jest dobrze pokryte przyprawą do fajitas.
Krok 4
Włóż wszystko do kosza Frytkownicy Beztłuszczowej. Piecz przez 15 minut, mieszając w połowie czasu.
Krok 5
Podawaj z podgrzanymi tortillami lub ryżem. Doskonale sprawdzi się także pico de gallo, plasterki awokado lub guacamole.

Porada:
W mikrofalówce lub na patelni podgrzej kilka tortilli pszennych i umieść na nich kurczaka. Posyp startym serem, salsą, guacamole i kwaśną śmietaną.

Fajitas z Kurczakiem z Frytkownicy Beztłuszczowej
Potrzebne urządzenia
- Air Fryer
Składniki
- 2 piersi z kurczaka pokrojone w paski około 450g
- 1 czerwona papryka pokrojona w plastry o grubości 1 5 cm
- 1 żółta papryka pokrojona w plastry o grubości 1 5 cm
- 1 zielona papryka pokrojona w plastry o grubości 1 5 cm
- 1 czerwona cebula pokrojona w ćwiartki
- 3 łyżki przyprawy do fajitas
- 1 łyżka oleju roślinnego
Instrukcje
- Pokrój kurczaka na paski. Papryki przekrój na plastry o szerokości mniej więcej 1,5 cm. Cebulę podziel na ćwiartki i oddziel poszczególne warstwy.
- Rozgrzej frytkownicę beztłuszczową do 200°C.
- Polej oliwą paseczki kurczaka, następnie posyp je przyprawą do fajitas. Starannie wymieszaj, aby przyprawa równomiernie pokryła mięso. Wprowadź do nich warzywa, ponownie dokładnie przyprawiając. Zadbaj o to, by całość była dobrze obłożona przyprawą do fajitas.
- Umieść całość w koszu frytkownicy powietrznej. Smaż przez 15 minut, przemieszaj po upływie połowy tego czasu.
- Podaj z podgrzanymi tortillami pszennymi lub ryżem. Idealnie uzupełnią to danie pico de gallo, plasterki awokado lub guacamole.
0 komentarzy