Chipsy cebulowe z parmezanem z Air Fryer
Autor: Redakcja
Przepis, który szturmem w ostatnim czasie podbił media społecznościowe po prostu musiał ukazać się także w naszym serwisie – czipsy z cebuli i sera z Air Fryer to proste i przepyszne danie, którego każdy fan cebuli musi spróbować. Chrupiący miks, który zaskakuje bogactwem smaków i prostotą przygotowania z pewnością skradnie serce nie jednego kucharza. Nawet jeśli nie jesteś wielkim fanem tego warzywa, spróbuj – na pewno to połączenie smaków pozytywnie Cię zaskoczy. Jak zawsze – smacznego!

Liczba porcji:
2
Gotowe w:
20 minut
-
50 g parmezanu
-
6 plastrów cebuli białej
-
1/2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej
-
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
Chipsy cebulowe z parmezanem z Air Fryer to przekąska, która zmieni Twoje wyobrażenie o domowych chipsach! To połączenie chrupiącej cebuli z intensywnym smakiem parmezanu tworzy niesamowity duet, który uzależnia od pierwszego kęsa.
Zaledwie cztery składniki wystarczą, by stworzyć przekąskę lepszą niż te ze sklepu. Aromatyczna cebula w połączeniu z szlachetnym parmezanem nabiera zupełnie nowego charakteru, a dodatek wędzonej papryki i czosnku dopełnia całości, tworząc harmonijną kompozycję smaków.
Te chipsy to świetna alternatywa dla tradycyjnych przekąsek – idealne na wieczór filmowy, imprezę ze znajomymi czy jako dodatek do piwa. Są tak pyszne, że znikają ze stołu w mgnieniu oka, dlatego od razu warto przygotować podwójną porcję
Przygotowanie jest banalnie proste, a efekt końcowy zawsze zachwyca. To jedna z tych przekąsek, które sprawiają, że goście zawsze proszą o przepis, a Ty za każdym razem się dziwisz, jak coś tak prostego może być aż tak pyszne!
Spróbuj tego przepisu i przekonaj się, że najlepsze przekąski powstają właśnie w Twojej kuchni!


Instrukcje
Krok 1
Szufladę Air Fryera wyłóż papierem i wysyp na niego starty na tarce ser parmezan.
Krok 2
Na startym serze ułóż plastry cebuli, posyp całość papryką słodką wędzoną oraz czosnkiem granulowanym.
Krok 3
Piecz w 180°C przez 15 minut i pozostaw do wystudzenia w otwartym Air Fryerze. Następnie „odklej” od papieru i podziel na kwadraty.

Porada:
Chipsy możesz przyprawić w dowolny sposób – możesz także do nich dodać np. płatki chili, aby nadać im pikantności.

Chipsy cebulowe z parmezanem z Air Fryer
Potrzebne urządzenia
- Air Fryer
Składniki
- 50 g parmezanu
- 6 plastrów cebuli białej
- 1/2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
Instrukcje
- Wyłóż szufladę Air Fryera papierem do pieczenia i równomiernie rozsyp na nim starty parmezan.
- Na warstwie sera ułóż plastry cebuli, a całość przypraw papryką wędzoną i czosnkiem granulowanym.
- Piecz w temperaturze 180°C przez 15 minut. Po upieczeniu zostaw do wystygnięcia w otwartej komorze frytkownicy. Gdy wystygnie, delikatnie oddziel od papieru i połam na kwadratowe kawałki.
0 komentarzy