Parówki w cieście francuskim z Air Fryer
Autor: Redakcja
Parówki w cieście francuskim z frytkownicy beztłuszczowej to pomysł na fajne, niecodzienne śniadanie, które przygotujesz w krótkim czasie. Potrzebujesz tylko czterech składników, a danie to z pewnością pokochają i dorośli i dzieci. Jest to danie idealne, aby nieco odpocząć od codziennych owsianek i kanapek śniadaniowych. Spróbuj naszego przepisu, a na pewno się nie zawiedziesz. Smacznego!
Ilość
12 połówek
Gotowe w:
25 minut
Składniki
- 1 arkusz ciasta francuskiego
- 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 6 parówek
- 6 plasterków sera żółtego
- 1 jajko
Parówki w cieście francuskim z air fryer to idealne śniadanie lub przekąska dobra na każdą okazję! Chrupiące ciasto francuskie, które skrywa w sobie soczystą parówkę i roztopiony ser żółty. To połączenie smaków, które zadowoli każde podniebienie.
Przygotowanie tego dania jest niezwykle proste i szybkie. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, musztarda sarepska, parówki, plasterki sera żółtego i jajko.
Parówki w cieście francuskim to doskonały wybór nie tylko na śniadanie lecz również na przyjęcia, spotkania z przyjaciółmi, czy jako szybka przekąska na co dzień. Możesz je podać na ciepło lub na zimno, a zawsze będą smakować wyśmienicie. Musztarda sarepska dodaje im wyrazistego smaku, a roztopiony ser żółty sprawia, że są jeszcze bardziej apetyczne. Najlepiej podawać je z keczupem oraz sosem czosnkowym.
Dzięki air fryerowi przygotowanie parówek w cieście francuskim jest nie tylko zdrowsze, ale również szybsze. W kilka minut możesz mieć gotową przekąskę, która zachwyci Twoich gości. Spróbuj tego przepisu i przekonaj się, jak łatwo można przygotować coś wyjątkowego. Smacznego!
Kup nasze ebooki: 26 przepisów na przekąski z aif fryer + 10 przepisów na sosy oraz Pieczywo z Air Fryer
Odkryj proste, smaczne przepisy, które zaskoczą Twoich bliskich! Kup nasze ebooki z przepisami na przepyszne przekąski, sosy oraz domowe pieczywo! Zaskocz znajomych i rodzinę pysznymi daniami z chrupiącym pieczywem!
Instrukcje
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Krok 4
Porada:
To danie najlepiej podawać z keczupem oraz sosem czosnkowym.
Parówki w cieście francuskim z Air Fryer
Potrzebne urządzenia
- Air Fryer
Składniki
- 1 arkusz ciasta francuskiego
- 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 6 parówek
- 6 plasterków sera żółtego
- 1 jajko
Instrukcje
- Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i podziel go na trzy części, krojąc wzdłuż dłuższej krawędzi, a następnie przetnij każdą z tych części na pół wzdłuż krótszej krawędzi, tworząc sześć prostokątów.
- Na każdym prostokącie rozsmaruj około 1/2 łyżeczki musztardy sarepskiej, omijając ranty, aby łatwiej je było skleić.
- Na każdym prostokącie umieść plasterek sera i parówkę, a następnie sklej ciasto z każdej strony, aby całkowicie zasłoniło parówkę. Podziel każdy prostokąt na dwa i posmaruj wierzch rozkłóconym jajkiem.
- Umieść przygotowane parówki w cieście francuskim w komorze frytkownicy beztłuszczowej i piecz w temperaturze 180°C przez 13 minut.
0 komentarzy