Cofnij

Parówki w cieście francuskim z Air Fryer

Przygotowanie 10 minuty
Pieczenie 13 minuty
Czas całkowity 25 minuty
Danie Przekąska, przekąski, Przystawka, Przystawki, sniadania, śniadanie
Liczba porcji 16 kawałków

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 6 parówek
  • 6 plasterków sera żółtego
  • 1 jajko

Instrukcje
 

  • Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i podziel go na trzy części, krojąc wzdłuż dłuższej krawędzi, a następnie przetnij każdą z tych części na pół wzdłuż krótszej krawędzi, tworząc sześć prostokątów.
  • Na każdym prostokącie rozsmaruj około 1/2 łyżeczki musztardy sarepskiej, omijając ranty, aby łatwiej je było skleić.
  • Na każdym prostokącie umieść plasterek sera i parówkę, a następnie sklej ciasto z każdej strony, aby całkowicie zasłoniło parówkę. Podziel każdy prostokąt na dwa i posmaruj wierzch rozkłóconym jajkiem.
  • Umieść przygotowane parówki w cieście francuskim w komorze frytkownicy beztłuszczowej i piecz w temperaturze 180°C przez 13 minut.
Słowa kluczowe ciasto francuskie air fryer, frytkownica beztłuszczowa parówki, frytkownica beztłuszczowa parówki w cieście francuskim, parówki w cieście francuskim z air fryer, parówki w cieście francuskim z serem z frytkownicy beztłuszczowej, przepis na parówki z air fryer