Szaszłyki z Kurczaka BBQ w boczku z Air Fryer
Autor: Redakcja
Prawdziwy hit w Twojej kuchni. Szaszłyk z piersi z kurczaka obtoczonej w boczku i posmarowanej sosem barbecue to idealna mięsna część każdego obiadu. Proste przygotowanie, widowiskowy efekt i, co najważniejsze, rewelacyjny smak. To także idealne danie na imprezę – zaskocz swoich domowników i gości tym wyjątkowym daniem. Spróbuj sam, nie pożałujesz – smacznego!
Ilość
3 szaszłyki
Gotowe w:
25 minut
Składniki
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 1 łyżka ulubionej przyprawy do mięs/kurczaka
- oliwa z oliwek
- 150g surowego wędzonego boczku w plastrach
- dowolny sos Barbecue
Szukasz pomysłu na pyszny obiad lub przekąskę, która zachwyci Twoich bliskich? Wypróbuj szaszłyki z kurczaka BBQ w boczku z Air Fryer! To idealne połączenie smaków, które sprawi, że każdy kęs będzie prawdziwą przyjemnością.
Połączenie przyprawionej piersi z kurczaka owiniętej w boczku, a następnie pokrytej sosem BBQ daje niesamowite połączenie smaków i bardzo oryginalne danie, którego musisz spróbować.
Te szaszłyki to prawdziwa uczta dla podniebienia! Idealnie nadają się na każdą okazję – od rodzinnego obiadu po imprezę z przyjaciółmi. Są proste w przygotowaniu, a efekt końcowy zawsze robi wrażenie. Dzięki Air Fryer, szaszłyki są gotowe w mgnieniu oka, a ich smak i tekstura są po prostu nie do pobicia.
Nie czekaj, wypróbuj ten przepis już dziś i zaskocz wszystkich wyjątkowym smakiem szaszłyków z kurczaka BBQ w boczku! To prawdziwy hit, który na pewno na stałe zagości w Twoim menu.
Kup nasze ebooki: 26 przepisów na przekąski z aif fryer + 10 przepisów na sosy oraz Pieczywo z Air Fryer
Odkryj proste, smaczne przepisy, które zaskoczą Twoich bliskich! Kup nasze ebooki z przepisami na przepyszne przekąski, sosy oraz domowe pieczywo! Zaskocz znajomych i rodzinę pysznymi daniami z chrupiącym pieczywem!
Instrukcje
Krok 1
Krok 2
Krok 3
Porada:
Jeśli wolisz bardziej pikantne dania, kurczaka dodatkowo przypraw płatkami chili.
Szaszłyki z Kurczaka BBQ w boczku z Air Fryer
Potrzebne urządzenia
- Air Fryer
Składniki
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 1 łyżka ulubionej przyprawy do mięs/kurczaka
- oliwa z oliwek
- 150 g surowego wędzonego boczku w plastrach
- dowolny sos Barbecue
Instrukcje
- Oczyść kurczaka i pokrój wzdłuż na długie paski. Z jednej piersi uzyskasz około 5 pasków, czyli w sumie będzie ich około 10. Przełóż mięso do miski, przypraw ulubioną mieszanką przypraw, lekko skrop oliwą, aby przyprawa lepiej się trzymała - u nas użyliśmy przyprawy do kurczaka złocistego.
- Pasek boczku połóż na blacie, na niego plaster kurczaka i zawiń w rulon. Następnie nabij na wykałaczkę. Powtórz z resztą kawałków, na jeden szaszłyk nabijaj 3-4 rulony mięsa. Odstaw na 30 minut, aby mięso się zamarynowało.
- Kratkę frytkownicy beztłuszczowej spryskaj olejem, przełóż do niej szaszłyki i posmaruj z wierzchu sosem BBQ. Piecz w temperaturze 180°C przez 18 minut. Po 9 minutach otwórz frytkownicę, obróć szaszłyki na drugą stronę i ponownie posmaruj sosem barbecue.
0 komentarzy