Przekrój cukinię wzdłuż na pół, a następnie każdą połówkę na grubsze paski i umieść w głębokim naczyniu. Paprykę przetnij na pół, a następnie w paski, które pokrój na 3 części i dodaj do cukinii. Pół cebuli pokrój w grubsze piórka i dodaj do reszty warzyw.
Pokrój pierś z kurczaka w grubszą kostkę i dodaj do naczynia z warzywami.
Dodaj oliwę do naczynia, a następnie dopraw pieprzem, solą, kurkumą, oregano i słodką papryką. Dokładnie wymieszaj, aby równomiernie pokryć zarówno warzywa, jak i mięso.
Piecz w 200°C przez 12 minut, mieszając co kilka minut, aby składniki równomiernie się upiekły.
Wyjmij kratkę z frytkownicy, zachowując sos, który wytopił się z farszu. Podziel farsz na sześć porcji i umieść każdą w tortilli. Posyp serem, a następnie zawiń i umieść na dnie frytkownicy. Powtórz z pozostałymi tortillami.
Polej tortille sosem pomidorowym na środku, pozostawiając końcówki niepolane, aby lepiej się zapiekły. Posyp sosem ziołami prowansalskimi, a następnie dopraw solą i pieprzem. Kulkę mozzarelli poszarp i równomiernie rozłóż na sosie, a na wierzchu posyp startym parmezanem. Zapiekaj w 160°C przez 15 minut.