Cofnij

Tarta z figami i serem camembert z Air Fryer

Przygotowanie 10 minuty
Pieczenie 15 minuty
Czas całkowity 25 minuty
Danie deser, Desery, Przekąska, przekąski, Przystawka, Przystawki
Liczba porcji 4 porcje

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • 4 figi
  • 4 łyżeczki serka śniadaniowego śmietankowego typu almette
  • 1 ser camembert
  • rozmaryn suszony

Instrukcje
 

  • Rozwiń ciasto i podziel je na cztery prostokąty. Zagnij boki każdego prostokąta do środka, tworząc ranty. Zostaw ciasto na papierze, na którym było zawinięte – na nim upieczemy tarty.
  • Każdy prostokąt posmaruj serkiem śniadaniowym. Camembert pokrój w paski, ułóż na cieście i posyp szczyptą rozmarynu. Figi pokrój w paski i połóż na ciasto – po jednej fidze na każdy prostokąt. Papier między prostokątami przetnij i z jego pomocą przenieś tarty do frytkownicy.
  • Rozgrzej Air Fryer do 200°C przez 5 minut, następnie umieść w nim tarty i piecz w 180°C przez 11 minut.
Słowa kluczowe ciasto francuskie z figami i serem camembert z frytkownicy beztłuszczowej, ciasto francuskie z serem i figami pieczone w air fryer, deser z figami i ciastem francuskim, frytkownica beztłuszczowa ciasto francuskie z camembertem i figami, przepis na tartę z figami z air fryer, tarta z ciasta francuskiego z camembertem i figami z frytkownicy beztłuszczowej, tarta z ciasta francuskiego z figami i serem camembert z air fryer, Tarta z figami i serem camembert z Air Fryer