Cofnij

Szparagi w chrupiącej panierce z Parmezanu z Air Fryer

Przygotowanie 5 minuty
Pieczenie 1 minuta
Czas całkowity 15 minuty
Danie impreza, Kolacja, kolacje, lunch, Przekąska, przekąski, Przystawka, Przystawki, szparagi, vege, warzywa, wege, wegetariańskie
Liczba porcji 2 porcje

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 1/2 pęczka szparagów
  • 1 jajko
  • 30 g bułki tartej
  • 30 g tartego parmezanu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 2 czubate łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka sosu sriracha

Instrukcje
 

  • Umyj szparagi, odłam końcówki. Rozkłóć jajko na talerzu. Na drugim wymieszaj panierkę: bułkę tartą, parmezan, przyprawy. Obtocz szparagi kolejno w jajku i panierką.
  • Ułóż w natłuszczonej szufladzie Air Fryer, spryskaj wierzch olejem. Piecz 10 min/200°C.
  • Przygotuj sos: wymieszaj majonez z sriracha i podawaj ze szparagami.
Słowa kluczowe jak upiec szparagi w air fryer, jak upiec szparagi w panierce w frytkownicy beztłuszczowej, przepis na panierowane szparagi z air fryer, przepis na szparagi w panierce z serem z air fryer, Szparagi w chrupiącej panierce z Parmezanu z Air Fryer, szparagi w panierce z air fryer, szparagi w panierce z frytkownicy beztłuszczowej, szparagi w panierce z parmezanem z frytkownicy beztłuszczowej, szparagi z parmezanem z air fryer