Cofnij

Roladki z papieru ryżowego z nadzieniem jabłkowym z Air Fryer

Przygotowanie 5 minuty
Pieczenie 10 minuty
Czas całkowity 15 minuty
Danie ciasta, ciasteczka, ciastka, ciastko, deser, Desery, dla dzieci, lunch, na słodko, Przekąska, przekąski, Przystawka, Przystawki, słodycze
Liczba porcji 3 porcje

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 3 arkusze papieru ryżowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • szczypta cynamonu
  • 6 łyżek jabłek prażonych - można użyć już gotowych dostępnych w supermarketach bądź przygotować je samodzielnie na patelni
  • 3 łyżeczki rozpuszczonego masła
  • cukier brązowy do posypania

Instrukcje
 

  • W głębokim talerzu dokładnie wymieszaj jajko, mleko i cynamon. Każdy arkusz papieru ryżowego moczą w tej mieszance przez około 10 sekund z każdej strony, aż stanie się miękki i elastyczny.
  • Na środek namoczonego arkusza nałóż dwie łyżki prażonych jabłek. Zawiń papier w ciasny rulon jak krokiet, zaginając boki do środka. Gotowe roladki ułóż w koszu Air Fryera, każdą polej łyżeczką rozpuszczonego masła i posyp cukrem brązowym.
  • Zapiekaj przez 10 minut w 200 stopniach, aż roladki staną się złociste i chrupiące.
Słowa kluczowe ciastka z papieru ryżowego z prażonymi jabłkami z frytkownicy beztłuszczowej, ciastka z prażonymi jabłkami z frytkownicy beztłuszczowej, jak zrobić ciastka z papiery ryżowego z air fryer, naleśnik z papieru ryżowego z prażonymi jabłkami, przepis na ciastka z papieru ryżowego z jabłkiem, przepis na roladki z papieru ryżowego z prażonym jabłkiem, roladka z papieru ryżowego faszerowana jabłkami z frytkownicy beztłuszczowej, roladka z papieru ryżowego nadziewana jabłkami z air fryer, Roladki z papieru ryżowego z nadzieniem jabłkowym z Air Fryer, roladki z papieru ryżowego z prażonymi jabłkami