Danie ciasta, ciasteczka, ciastka, ciastko, deser, Desery, dla dzieci, lunch, na słodko, Przekąska, przekąski, Przystawka, Przystawki, słodycze
Liczba porcji 3porcje
Potrzebne urządzenia
Air Fryer
Składniki
3arkusze papieru ryżowego
1jajko
2łyżki mleka
szczypta cynamonu
6łyżek jabłek prażonych- można użyć już gotowych dostępnych w supermarketach bądź przygotować je samodzielnie na patelni
3łyżeczki rozpuszczonego masła
cukier brązowy do posypania
Instrukcje
W głębokim talerzu dokładnie wymieszaj jajko, mleko i cynamon. Każdy arkusz papieru ryżowego moczą w tej mieszance przez około 10 sekund z każdej strony, aż stanie się miękki i elastyczny.
Na środek namoczonego arkusza nałóż dwie łyżki prażonych jabłek. Zawiń papier w ciasny rulon jak krokiet, zaginając boki do środka. Gotowe roladki ułóż w koszu Air Fryera, każdą polej łyżeczką rozpuszczonego masła i posyp cukrem brązowym.
Zapiekaj przez 10 minut w 200 stopniach, aż roladki staną się złociste i chrupiące.
Słowa kluczowe ciastka z papieru ryżowego z prażonymi jabłkami z frytkownicy beztłuszczowej, ciastka z prażonymi jabłkami z frytkownicy beztłuszczowej, jak zrobić ciastka z papiery ryżowego z air fryer, naleśnik z papieru ryżowego z prażonymi jabłkami, przepis na ciastka z papieru ryżowego z jabłkiem, przepis na roladki z papieru ryżowego z prażonym jabłkiem, roladka z papieru ryżowego faszerowana jabłkami z frytkownicy beztłuszczowej, roladka z papieru ryżowego nadziewana jabłkami z air fryer, Roladki z papieru ryżowego z nadzieniem jabłkowym z Air Fryer, roladki z papieru ryżowego z prażonymi jabłkami