Cofnij

Rogale z papieru ryżowego z Air Fryer

Przygotowanie 10 minuty
Pieczenie 30 minuty
Czas całkowity 40 minuty
Danie Kolacja, lunch, Przekąska, przekąski, sniadania, śniadanie
Liczba porcji 2 rogale

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 4 jajka
  • 50 g rozpuszczonego masła
  • 35 g mleka
  • 10 sztuk papieru ryżowego
  • 100 g dowolnej szynki – u nas polędwica
  • 100 g sera żółtego np. Edam
  • szczypta soli

Instrukcje
 

  • W dużym, okrągłym naczyniu roztrzep jajka, dodając szczyptę soli i pieprzu. Upewnij się, że naczynie jest na tyle duże, by móc w nim zanurzyć papier ryżowy.
  • Do roztrzepanych jajek dodaj rozpuszczone masło oraz 30 g wody i dokładnie wymieszaj.
  • Na jednego rogala potrzebujesz pięć arkuszy papieru ryżowego. Każdy arkusz zanurz w mieszance jajecznej, a następnie przenieś na deskę do krojenia lub inne duże naczynie, układając warstwy jedna na drugiej. Po czwartej warstwie dodaj szynkę i ser – u nas 4 plasterki polędwicy i 2 plasterki sera żółtego. Przykryj piątą, namoczoną warstwą papieru. Odstaw na minutę, aby papier zmiękł.
  • Następnie przetnij całość na trzy części. Prawą część złóż na środkową, a lewą ułóż poziomo na dole. Dobrze ilustrują to zdjęcia poniżej.
  • Zwiń całość w rulon, formując rogalika, zaczynając od najszerszej części. Przełóż rogaliki do frytkownicy (możesz wyłożyć ją papierem do pieczenia) i piecz w 150°C przez 30 minut. Po 20 minutach obróć rogaliki na drugą stronę. Najlepiej piec w trybie Bake/Pieczenie.
Słowa kluczowe corrsaint z papieru ryżowego na słono z air fryer, frytkownica beztłuszczowa crossaint z papieru ryżowego, jak zrobić crossaint z air fryer, przepis na rogale ryżowe z air fryer, rogal ryżowy z szynką i serem z frytkownicy beztłuszczowej, rogal z papieru ryżowego z szynką i z serem żółtym z air fryer, Rogale z papieru ryżowego z Air Fryer, śniadaniowe rogale z papieru ryżowego z serem i szynką z frytkownicy beztłuszczowej