Cofnij

Pinsa z pieczonymi pomidorkami i burratą z Air Fryer

Przygotowanie 5 minuty
Pieczenie 25 minuty
Czas całkowity 30 minuty
Danie Kolacja, obiad, obiady, Przekąska, przekąski
Liczba porcji 2 osoby

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 1 pinsa
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 burrata
  • tymianek, rozmaryn, bazylia – dla smaku
  • rukola
  • oliwa czosnkowa/ocet balsamiczny – opcjonalnie

Instrukcje
 

  • Włóż pomidorki do naczynia żaroodpornego, dodaj pokrojony w paski czosnek, łyżkę oliwy, szczyptę tymianku, rozmarynu i bazylii. Dopraw odrobiną pieprzu i dokładnie wymieszaj, aby każdy pomidorek był równomiernie pokryty oliwą. Piecz w 180°C przez 20 minut, mieszając co 3-5 minut, aby wszystko równomiernie się upiekło.
  • Piecz pinsę w 200°C przez około 5 minut. Jeśli cała nie mieści się do Air Fryera, podziel ją na części i piecz w partiach.
  • Przełóż upieczoną pinsę na talerz, dodaj na wierzch pieczone pomidorki, posyp rukolą. Następnie porwij burratę i równomiernie rozłóż ją na całym daniu. Całość skrop oliwą.
Słowa kluczowe frytkownica beztłuszczowa pinsa razowa z pomidorami i serem, frytkownica beztłuszczowa pinsa z pomidorami, jak przygotować pinsę przepis, jak zrobić pinsę w air fryer, pinsa z burratą i pomidorami przepis, Pinsa z pieczonymi pomidorkami i burratą z Air Fryer, pinsa z serem burrata z air fryer, przepis na pinsę z frytkownicy beztłuszczowej