Cofnij

Paluchy pizzowe z pesto bazyliowym i pomidorowym z Air Fryer

Przygotowanie 10 minuty
Pieczenie 5 minuty
Czas całkowity 15 minuty
Danie Przekąska, przekąski, Przystawka, Przystawki
Liczba porcji 10 paluchów

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 1 arkusz gotowego ciasta na pizzę ok. 250-300g
  • 3 czubate łyżeczki pesto pomidorowego
  • 3 czubate łyżeczki pesto bazyliowego

Instrukcje
 

  • Rozłóż ciasto na pizzę i delikatnie je rozwałkuj, aby było trochę cieńsze (najlepiej użyj zimnego ciasta prosto z lodówki, żeby nie było zbyt klejące).
  • Podziel ciasto na trzy równe części wzdłuż dłuższego boku.
  • Pierwszy kawałek ciasta posmaruj pesto pomidorowym, środkowy pesto bazyliowym. Ułóż je na sobie, smarowanymi stronami do środka. Na wierzchu rozsmaruj mieszankę obu pesto (po 1 łyżeczce) i przykryj trzecim kawałkiem ciasta. Całość lekko rozwałkuj, aby lepiej się połączyła.
  • Air Fryer rozgrzej w 200°C przez 5 minut.
  • Podziel ciasto na równe paski (upewnij się, że dłuższa strona mieści się w frytkownicy; jeśli nie, kroj wzdłuż krótszej krawędzi). Zawiń każdy pasek w paluch i umieść w frytkownicy. Piecz w 200°C przez 5 minut.
Słowa kluczowe frytkownica beztłuszczowa paluchy z pesto, jak zrobić paluchy z ciasta na pizze, Paluchy pizzowe z air fryer, paluchy z ciasta na pizze z air fryer, paluchy z pesto bazyliowym i pomidorowym z frytkownicy beztłuszczowej, paluchy z pesto z air fryer, pomysł na przekąskę, przepis na paluchy z air fryer, szybkie danie z ciasta na pizze