Przygotuj tortownicę 20 cm, wyłóż ją papierem do pieczenia.
Wymieszaj mąkę, cukier i zimne masło, rozcieraj między palcami na kruszonkę. Połowę przełóż do miski i schowaj do lodówki.
Do pozostałej części dodaj żółtko, wyrabiaj do połączenia składników. Wyłóż masą dno tortownicy, schładzaj 30 minut.
Przełóż schłodzoną tortownicę do Air Fryer, piecz 15 minut w 160°C na programie Bake.
W międzyczasie pokrój umyty rabarbar na 2 cm kawałki, wymieszaj z mąką ziemniaczaną i konfiturą w głębokim naczyniu.
Na podpieczony spód wyłóż masę rabarbarową, posyp schłodzoną kruszonką. Piecz 30 minut w 160°C (Bake). Wystudź w otwartym Air Fryer.
Słowa kluczowe ciasto ucierane z rabarbarem z air fryer, ciasto z rabrbarem i konfiturą z frytkownicy beztłuszczowej, czy można upiec ciasto kruche z rabarbarem w frytkownicy beztłuszczowej, frytkownica beztłuszczowa kruche ciasto z rabarbarem, jak piec ciasto z rabarbarem w air fryer, jak upiec kruche ciasto w air fryer, jak zrobić kruche ciasto z rabarbarem w air fryer, Kruche ciasto z rabarbarem z Air Fryer, proste ciasto z rabarbarem z frytkownicy beztłuszczowej, przepis na kruche ciasto z rabarbarem z air fryer, przepis na pieczone kruche ciasto z frytkownicy beztłuszczowej, szybkie ciasto kruche z rabarbarem pieczone w air fryer, wiosenne ciasto z rabarbarem z air fryer