W jednej misce połącz kawałki kurczaka, olej roślinny, sos Worcestershire, suszone oregano, czosnek w proszku lub posiekany czosnek, cebulę w proszku, sól i pieprz. Następnie równomiernie posyp kawałki kurczaka mąką lub skrobią kukurydzianą i dokładnie wymieszaj, aby je obtoczyć. Dodaj więcej mąki lub skrobi kukurydzianej, jeśli jest to konieczne, aby pokryć wszystkie kawałki kurczaka. Spryskaj obficie olejem, aby pokryć wszystkie kawałki kurczaka i nie pozostawały suche obszary mąki lub skrobi kukurydzianej.
Natłuść kosz frytkownicy beztłuszczowym olejem. Umieść kawałki kurczaka w koszyku i rozłóż je w równą, pojedynczą warstwę.
Smaż kurczaka w Air Fryerze przez 10 minut przy temperaturze 180°C. Następnie przewróć i wymieszaj kawałki kurczaka, i kontynuuj smażenie w frytkownicy przez kolejne 5 minut. Kolejny raz przewróć i wymieszaj, a potem smaż przez dodatkowe 3-5 minut lub aż kurczak będzie w pełni upieczony.
Posyp kawałki kurczaka serem parmezan i pietruszką (opcjonalnie, jeśli chcesz dodać nutkę pikanterii, użyj papryczek Jalapeño), a następnie smaż w frytkownicy powietrznej przez 1 minutę przy temperaturze 180°C, aby delikatnie rozpuścić ser. Jeśli potrzebujesz, dopraw solą i pieprzem według własnego gustu, i podawaj na ciepło.
Powtórz powyższe kroki z pozostałym mięsem (o ile zostało)