Danie amerykańskie, burger, burgery, cheeseburger, dla dzieci, fast food, hamburger, impreza, Kolacja, kolacje, lunch, mięso, obiad, obiady, Przekąska, przekąski, Przystawka, Przystawki, street food, uliczne jedzenie, wołowina
Liczba porcji 18pasztecików
Potrzebne urządzenia
Air Fryer
Składniki
1opakowanie ciasta francuskiego
200gmielonego mięsa wołowego
1/4cebuli czerwonej
3łyżeczki ketchupu
2łyżeczki musztardy
Szczypta soli i pieprzu
8plastrów serka topionego
1jajko
1łyżka sezamu
Instrukcje
Wymieszaj mięso mielone z solą, pieprzem, drobno pokrojoną cebulką, ketchupem i musztardą.
Podziel arkusz ciasta francuskiego na 3 części wzdłuż krótszej krawędzi. Na każdym pasku ułóż mięso na jednej połowie, na wierzchu umieść złożony na pół serek. Przykryj drugą połową ciasta, sklej krawędzie, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem.
Podziel każdy pasek na sześć części, ułóż w komorze frytkownicy. Piecz 25 minut w 160°C w programie Bake, przewracając po 15 minutach. Podawaj z ulubionym sosem!
Słowa kluczowe burgery w cieście z air fryer, cheeseburger w cieście francuskim z air fryer, cheeseburgerowe paszteciki z air fryer, Cheeseburgerowe paszteciki z ciasta francuskiego z Air Fryer, finger food z frytkownicy beztłuszczowej, frytkownica beztłuszczowa mini cheeseburgery w cieście francuskim, jak zrobić burgery z ciasta francuskiego w air fryer, mini burger z ciasta francuskiego z frytkownicy beztłuszczowej, mini burgery w cieście francuskim z air fryer, paszteciki z mięsem wołowym i serem z frytkownicy beztłuszczowej, paszteciki z wołowiną z ciasta francuskiego z frytkownicy beztłuszczowej, przepis na mięso wołowe z serem w cieście francuskim z frytkownicy beztłuszczowej, przepis na mini cheeseburgery z air fryer