Cofnij

Bezglutenowa baklawa z papieru ryżowego z Air Fryer

Przygotowanie 5 minuty
Pieczenie 15 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Danie bezglutenu, ciasta, ciasteczka, ciastka, ciastko, deser, Desery, indyjskie, lunch, na słodko, orzechy, Przekąska, przekąski, Przystawka, Przystawki, słodycze, wege, wegetariańskie
Liczba porcji 2 porcje

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 3 arkusze papieru ryżowego
  • 30 g pistacji prażonych
  • 30 g orzechów włoskich lub pekan
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 15 g cukru trzcinowego
  • 10 g rozpuszczonego masła
  • syrop z agawy / miód / syrop klonowy do polania opcjonalnie

Instrukcje
 

  • Pistacje i orzechy wraz z cukrem i cynamonem zblenduj na drobną kruszonkę - masa powinna być rozdrobniona, ale z widocznymi kawałkami orzechów.
  • Każdy arkusz papieru ryżowego moczyć w wodzie przez około 10 sekund, następnie rozłóż na blacie. Na środek wysyp jedną trzecią orzechowego farszu, zawiń papier w rulon, a następnie zwiń w ślimaczka.
  • Kosz Air Fryera posmaruj roztopionym masłem i ułóż w nim przygotowaną baklawę. Wierzch również obficie posmaruj masłem. Zapiekaj przez 15 minut w 180 stopniach, używając programu Bake.
  • Po upieczeniu opcjonalnie polej baklawę miodem, syropem klonowym lub syropem z agawy dla dodatkowej słodyczy i połysku.
Słowa kluczowe baklava z air fryer, baklawa z air fryer, baklawa z orzechami z air fryer, baklawa z papieru ryżowego, bezglutenowa baklawa orzechowa air fryer, bezglutenowa baklawa orzechowa z papieru ryżowego, bezglutenowa baklawa pieczona w air fryerze, czy da się zrobić baklave w air fryer, jak przygotować baklave, jak upiec baklave w air fryer, orzechowa baklawa z frytkownicy beztłuszczowej, pieczona baklawa bez glutenu, przepis na baklave orzechową bezglutenową z air fryer, przepis na baklawe z air fryer