Podgrzej air fryer do temperatury 190 stopni Celsjusza. Starannie natrzyj kosz frytkownicy olejem. Odetnij nadmiar wilgoci z mozzarelli, używając papierowych ręczników (aby uniknąć nadmiernego zwilżenia pizzy).
Rozwałkuj ciasto na pizzę tak, aby pasowało do rozmiaru kosza frytkownicy. Ostrożnie umieść je wewnątrz frytkownicy, a następnie delikatnie natrzyj oliwą z oliwek za pomocą łyżeczki lub dwóch. Piecz przez 3 minuty.
Na wcześniej upieczony spód nałóż delikatnie łyżką cienką warstwę sosu pomidorowego, a następnie posyp go kawałkami mozzarelli i posyp oregano.
Włóż do piekarnika i piecz przez około 7 minut, aż ciasto stanie się chrupiące, a ser będzie roztopiony. Jeśli chcesz, możesz również dodać dodatki według własnych preferencji.
Jeśli chcesz dodać np. salami lub szynkę, połóż je na cieście zaraz po nałożeniu sosu pomidorowego. Możesz wybrać, czy chcesz umieścić dodatki na serze, czy pod serem, w zależności od tego, czy wolisz, aby były bardziej przypieczone.