Cofnij

Sałatka z halloumi, granatem i bagietką czosnkową z Air Fryer

Przygotowanie 10 minuty
Pieczenie 10 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Danie Kolacja, sałatki, wegetariańskie
Liczba porcji 2 porcje

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 200 g sera halloumi - 1 kostka
  • 1 bagietka czosnkowa - świeża lub do odpieku
  • 125 g roszponki - 1 opakowanie
  • 1 granat
  • 30 g słonecznika prażonego

Instrukcje
 

  • Pokrój halloumi na grubsze paski, a następnie podziel je na połówki. Przełóż do frytkownicy beztłuszczowej i piecz w 200°C przez 10 minut, obracając kawałki na drugą stronę na ostatnie 3 minuty.
  • Jeśli używasz bagietki do odpieku, piecz ją w 160°C przez 8 minut w trybie Bake/Pieczenie. Świeżą bagietkę czosnkową piecz w trybie Air Fry w 200°C przez 4 minuty. Słonecznik upraż na suchej patelni na małym ogniu.
  • Rozłóż roszponkę do dwóch głębokich talerzy i skrop 1 łyżeczką oliwy. Dodaj po 15 g prażonego słonecznika. Następnie do każdego talerza dodaj połowę obranego granatu, porcję halloumi i połowę bagietki.
Słowa kluczowe frytkownica beztłuszczowa sałatka z halloumi, halloumi z air fryer, halumi z air fryer, jak zrobić halloumi w air fryer, lekka kolacja z air fryer, przepis na halloumi z frytkownicy beztłuszczowej, sałatka z air fryer, sałatka z halloumi z granatem i bagietką czosnkową z air fryer, Sałatka z halloumi, granatem i bagietką czosnkową z Air Fryer, sałatka z halloumie i bagietką czosnkową z frytkownicy beztłuszczowej