Cofnij

Poduszeczki z ciasta francuskiego z serem, pesto i wędliną z Air Fryer

Przygotowanie 3 minuty
Pieczenie 12 minuty
Czas całkowity 15 minuty
Danie fast food, impreza, Kolacja, kolacje, lunch, Przekąska, przekąski, Przystawka, Przystawki, sniadania, śniadanie
Liczba porcji 3 porcje

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g ulubionej wędliny
  • 2 łyżki pesto bazyliowego
  • 80 g sera mozzarella - twardego
  • jajko do nasmarowania
  • sezam do posypania

Instrukcje
 

  • Rozłóż ciasto francuskie i pokrój je na cztery jednakowe kawałki. Pierwszą część posmaruj pesto bazyliowym, drugą wyłóż wędliną, trzecią posyp startą mozzarellą. Ułóż warstwy jedna na drugiej, a na wierzch połóż czwarty, pusty kawałek ciasta.
  • Uformowaną wieżę pokrój na 12 równych poduszeczek (wykonaj dwa cięcia wzdłuż i dwa w poprzek). Umieść je w koszu Air Fryera, posmaruj roztrzepanym jajkiem i oprósz sezamem. Zapiekaj przez 12 minut w temperaturze 160 stopni. Serwuj z sosem do maczania według uznania.
Słowa kluczowe ciastko francuskie z dodakami z air fryer, ciasto francuskie nadziewane szynką, serem i pesto z air fryer, frytkownica beztłuszczowa poduszeczki z ciasta francuskiego z dodatkami, imprezowa przekąska z ciasta francuskiego z frytkownicy beztłuszczowej, jak zrobić poduszeczki z ciasta francuskiego w frytkownicy beztłuszczowej, poduszeczki z ciasta francuskiego faszerowane z air fryer, Poduszeczki z ciasta francuskiego z serem, pesto i wędliną z Air Fryer, przekąska z ciasta francuskiego z serem i szynką z air fryer, przepis na poduszeczki z ciasta francuskiego z dodatkami z air fryer