Cofnij

Pająki z Parówek i Ciasta Francuskiego z Air Fryer

Przygotowanie 10 minuty
Pieczenie 10 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Danie halloween, impreza, Przekąska, przekąski, Przystawka, Przystawki
Liczba porcji 24 pająki

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 12 parówek
  • 1 oliwka czarna
  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • 1 jajko

Instrukcje
 

  • Przekrój każdą parówkę na pół, a następnie ponacinaj obie strony każdej połówki wzdłuż, do około 1/3 długości, dzieląc je na cztery części, które będą imitować odnóża.
  • Pokrój oliwkę na małe kawałki, które będą służyć jako oczy pająka.
  • Rozłóż ciasto francuskie i podziel na pół wzdłuż dłuższej krawędzi, a następnie na 16 części wzdłuż krótszej, uzyskując 32 paski. Każdy pasek owiń wokół środkowej części parówki (między nacięciami). Powtórz z każdą parówką. Pozostałe 12 pasków rozdziel po równo na wszystkie pająki lub w niektórych stwórz dwie warstwy, aby ciasto nie blokowało naciętych części.
  • Rozkłóć jajko w miseczce i posmaruj nim ciasto francuskie. Następnie na każdym pająku umieść po dwa kawałki oliwek, tworząc pajęcze oczy.
  • Rozgrzej frytkownicę beztłuszczową do 200°C przez 5 minut.
  • Przełóż pająki do rozgrzanego Air Fryera i piecz w 180°C przez 8 minut.
Słowa kluczowe frytkownica beztłuszczowa przekąska z parówek na halloween, jak zrobić przekąski z parówek i ciasta francuskiego z air fryer, ośmiorniczki z parówek i ciasta francuskiego z frytkownicy beztłuszczowej, pajączki z parówek i ciasta francuskiego z frytkownicy beztłuszczowej, Pająki z Parówek i Ciasta Francuskiego z Air Fryer, przekąski z parówek z air fryer, przepis na pajączki z parówek i ciasta francuskiego z air fryer, słona przekąska na halloween