Cofnij

Kulki ryżowe z tuńczykiem w chrupiącej panierce Air Fryer

Przygotowanie 10 minuty
Pieczenie 10 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Danie dla dzieci, fit, impreza, Kolacja, kolacje, lunch, obiad, obiady, Przekąska, przekąski, Przystawka, Przystawki, ryba, ryż, street food, tuńczyk, wege, wegetariańskie
Liczba porcji 6 kulek

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 60 g ryżu dowolnego, my użyliśmy tego do sushi
  • 80 g tuńczyka z puszki łosoś wędzony na ciepło / zimno również się sprawdzi
  • 1 czubata łyżka majonezu - my używamy light
  • 1 łyżeczka sosu sriracha
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki panierki panko
  • 1 łyżka sezamu
  • olej do spryskiwania

Instrukcje
 

  • Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu i odstaw do całkowitego ostygnięcia. Do schłodzonego ryżu dodaj odsączony tuńczyka (lub łososia), majonez, sos sriracha i posiekany szczypiorek. Dokładnie wymieszaj i uformuj sześć równych kulek, mocno je zaciskając.
  • Na płaskim talerzu wymieszaj panierkę panko z sezamem. Obtocz każdą kulkę w panierce, dociskając delikatnie, by dobrze przylgnęła. Ułóż w koszu Air Fryera uprzednio spryskany olejem. Wierzch kulek również lekko spryskaj olejem.
  • Zapiekaj przez 10 minut w 180 stopniach, aż panierka stanie się złocista i chrupiąca. Przed podaniem udekoruj każdą kulkę kropelką majonezu, srirachy i posyp świeżym szczypiorkiem.
Słowa kluczowe frytkownica beztłuszczowa kulki ryżowe z rybą w panierce, jak zrobić kulki ryżowe w panierce z tuńczykiem w air fryer, kule mocy air fryer, kule mocy z airfryer, kulki ryżowe air fryer, kulki ryżowe z airfryer, kulki ryżowe z tuńczykiem panierowane w frytkownicy beztłuszczowej, Kulki ryżowe z tuńczykiem w chrupiącej panierce Air Fryer, przepis na kule ryżowe z tuńczykiem z air fryer, przepis na kulki ryżowe z łososiem z airfryer