Cofnij

Kotlety drobiowe w panierce z ciasta kadayif (kataifi) z Air Fryer

Przygotowanie 5 minuty
Pieczenie 15 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Danie azjatyckie, dla dzieci, drobiowe, fast food, impreza, kotlet, kotlety, kurczak, lunch, mięso, obiad, obiady
Liczba porcji 2 porcje

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 1 pierś z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 30 g ciasta kataifi (smażonego)
  • olej do spryskania Air Fryera

Instrukcje
 

  • Pierś z kurczaka przekrój poziomo na dwie cieńsze części. Delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa i dopraw z obu stron solą oraz pieprzem.
  • Przygotuj trzy miseczki: w pierwszej roztrzep jajko, w drugiej nasyp mąkę, w trzeciej rozłóż ciasto kataifi. Każdy kotlet najpierw obtoczyć w mące, potem zanurzyć w jajku, a na końcu obtocz w cieście kataifi, lekko przyciskając, by panierka dobrze przylgnęła.
  • Kosz Air Fryera spryskaj olejem i ułóż w nim panierowane kotlety. Wierzch również spryskaj delikatnie olejem. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni, przewracając mięso na drugą stronę 3 minuty przed końcem pieczenia.
Słowa kluczowe frytkownica beztłuszczora kotlet drobiowy w panierce z ciasta kataifi, ile piec kotleta z kurczaka w air fryerze, jak upiec kotleta panierowanego w air fryerze, jak upiec kotleta z kurczaka w air fryer, kotlet z indyka w panierce z ciasta kataifi air fryer, kotlet z kurczaka panierowany w cieście kataifi z air fryer, kotlet z piersi kurczaka w panierce z ciasta kadayif pieczony w air fryer, Kotlety drobiowe w panierce z ciasta kadayif (kataifi) z Air Fryer, pomysł na kotlet drobiowy panierowany z air fryer, przepis na kotleta panierowanego w cieście kadayif z frytkownicy beztłuszczowej, przepis na kotleta z kurczaka z air fryer, sznycel drobiowy panierowany ciastem kadayif z air fryer