Cofnij

Koperty z ciasta francuskiego z bitą śmietaną i owocami z Air Fryer

Przygotowanie 10 minuty
Pieczenie 7 minuty
Czas całkowity 17 minuty
Danie ciasta, ciasteczka, deser, Desery, impreza, lunch, na słodko, Przekąska, przekąski, Przystawka, Przystawki, słodycze, tłusty czwartek, vege, wege
Liczba porcji 2 porcje

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 12 cm pasek ciasta francuskiego
  • 1 rozkłócone jajko
  • 2 łyżeczki cukru brązowego
  • 50 g mascarpone
  • 50 g śmietanki kremówki 36%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • odrobina pasty waniliowej
  • ulubione owoce: u nas truskawki i borówki

Instrukcje
 

  • Podziel ciasto francuskie na dwa kwadraty 12x12 cm. Posmaruj rozkłóconym jajkiem, złóż na pół w kopertę. Posmaruj wierzch jajkiem, posyp cukrem, a następnie piecz w Air Fryerze 7 minut w temperaturze 180°C.
    (Z całego arkusza ciasta francuskiego wyjdzie 6 porcji - jeśli planujesz aż tyle pamiętaj, aby wszystkie składniki pomnożyć x3).
  • Przygotuj owoce - umyj i w razie potrzeby pokrój na mniejsze kawałki.
  • Zmiksuj mascarpone, śmietankę, pastę waniliową i cukier puder na puszystą masę.
  • Wystudzone kopertki przekrój, wypełnij kremem i udekoruj owocami.
Słowa kluczowe air fryer ciasto francuskie z owocami, ciasto francuskie z bitą śmietaną i owocami z air fryer, ciasto francuskie z kremem i owocami z frytkownicy beztłuszczowej, faszerowane kopertki z ciasta francuskiego z frytkownicy beztłuszczowej, frytkownica beztłuszczowa koperty z ciasta francuskiego pieczone z dodatkami owoców i bitej śmietany, jak zrobić koperty z ciasta francuskiego z owocami i bitą śmietaną, kopertki z ciasta francuskiego z air fryer, kopertki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną pieczone w frytkownicy beztłuszczowej, kopertki z ciasta francuskiego z dodatkami z air fryer, kopertki z ciasta francuskiego z owocami z air fryer, koperty z ciasta francuskiego faszerowane z air fryer, przekąska z ciasta francuskiego z owocami z air fryer, przepis na kopertki z ciasta francuskiego pieczone w air fryer, przepis na koperty z ciasta francuskiego z owocami i bitą śmeitaną