1/2szklankisosu buffalo (lub alternatywne sosy chili)
2łyżkioliwy z oliwek30 ml
1łyżeczkaczosnku w proszku
1/2łyżeczkisoli
Sos do maczania rancherski, blue cheese lub jogurtowy
Pałki selera naciowego
Instrukcje
Naciśnij kalafior na kawałki o wielkości kęsa. W dużej misce delikatnie wymieszaj kalafior z pozostałymi składnikami, takimi jak sos, oliwa, czosnek w proszku i sól.
Lekko natłuść kosz frytkownicy powietrznej lub ruszt Air Fryera, najlepiej używając sprayu olejowego. Ułóż kawałki kalafiora w jednej warstwie (piecz partiami, jeśli wszystkie nie mieszczą się w jednej warstwie). Piecz w temperaturze 190°C przez 12 do 15 minut, aż kalafior stanie się miękki i lekko zrumieniony.
Podawaj na ciepło z ulubionym sosem do maczania i pałkami selera.