Oczyść i wypatrosz rybę, Pozbądź się rybiej głowy, jeśli z nią nie mieści się do komory frytkownicy.
Przypraw rybę z obydwu stron. Posmaruj oliwą z oliwy. Na stronę po pół łyżeczki: soli, pieprzu. Całą łyżeczkę: czosnku i tymianku.
Skropl rybę cytryną z każdej strony.
Piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 10 minut lub dopóki skórka nie będzie chrupiąca i przypieczona.
Odwróć na drugą stronę, zwiększ temperaturę do 240 stopni i piecz około 3-5 minut lub do uzyskania chrupiącej i przypieczonej skóry z drugiej strony.
Słowa kluczowe dorada z air fryer, dorada z frytkownicy beztłuszczowej, pieczona ryba z frytkownicy beztłuszczowej, ryba z air fryer, świeża ryba z air fryer