Cofnij

Ćwiartki z kurczaka w glazurze musztardowo-miodowej z Air Fryer

Przygotowanie 10 minuty
Pieczenie 35 minuty
Czas całkowity 45 minuty
Danie fit, impreza, keto, ketogeniczne, Kolacja, kolacje, kurczak, lunch, mięso, obiad, obiady
Liczba porcji 3 porcje

Potrzebne urządzenia

  • Air Fryer

Składniki
  

  • 3 ćwiartki z kurczaka
  • 1/2 cytryny - sok
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżeczki syropu z agawy / miodu /syropu klonowego
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
  • szczypta pieprzu

Instrukcje
 

  • Oczyść ćwiartki i przełóż do naczynia.
  • Wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Polej nią mięso i dokładnie obtocz. Odstaw do lodówki, najlepiej na noc.
  • Przełóż kurczaka do Air Fryera, polej pozostałą marynatą.
  • Piecz 35 minut w 170°C, po 20 minutach przewróć.
Słowa kluczowe Ćwiartki z kurczaka w glazurze musztardowo-miodowej z Air Fryer, ćwiartki z kurczaka w marynacie musztardowo-miodowej przepis, ćwiartki z kurczaka z frytkownicy beztłuszczowej, czy da się zrobić ćwiartki z kurczaka z air fryer, czy można upieć ćwiartki z kurczaka z air fryer, frytkownica beztłuszczowa ćwiartki z kurczaka w marynacie z musztardy i miodu, jak upiec ćwiartki z kurczaka w air fryer, jak zrobić ćwiartki z kurczaka z frytkownicy beztłuszczowej, nogi i podudzia z kurczaka w marynacie z frytkownicy beztłuszczowej, podudzia z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej z air fryer, przepis na kurczaka marynowanego w miodzie i musztardzie